Vakantie

Het weer voor dinsdag 23 februari

Print

Na een relatief zachte nacht met minima rond +4°C krijgen we dinsdag opnieuw een zeer wisselvallige dag te verwerken. Voormiddag valt het wellicht nog mee maar namiddag kan het toch wel langdurig gaan regenen. We vertoeven op de rand van koude lucht in het noorden en zeer zachte lucht in het zuiden waardoor we in Limburg temperaturen tussen 4°C in het noorden van de provincie en 6°C in het zuiden mogen verwachten.

Er waait een zwakke tot matige oostenwind.

Woensdag beginnen we de dag met temperaturen rond +5°C. Het blijft wisselvallig met van tijd tot tijd regenbuien, al kan het tussendoor al wel eens wat langer droog blijven dan maandag of dinsdag het geval is. Vanuit het zuidwesten stroomt weer zachtere lucht over Limburg waardoor de temperaturen namiddag in de buurt van 10°C kunnen uitkomen. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richting.

Donderdag verandert er nauwelijks iets met minima rond +4°C en maxima tot 9°C. Van tijd tot tijd valt er wat lichte regen of een bui. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten. In de nacht naar vrijdag gaat het flink regenen.

Ook vrijdag blijft het erg nat met zachte temperaturen tot 10°C. Er komt bovendien een vrij krachtige zuidwester te staan.

Zaterdag blijft het met wat geluk overwegend droog, al bevinden we ons dan volgens de huidige prognoses midden tussen een aantal regenzones. Veel mag er dus niet veranderen op de weerkaarten of de dag zal alsnog nat verlopen verlopen. Het is nog steeds zeer zacht met minima rond 6°C en maxima tot 10 of 11°C.

Zondag wordt het weer een stuk natter en vooral de wind zal flink gaan aanspannen. De dag begint nog zeer zacht met ochtendtemperaturen rond +9°C, maar in de loop van de dag stroomt er wat koudere lucht binnen waardoor het namiddag nog een graad of 6 zal zijn.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN