NMBS-top: "Nooit bespaard op veiligheid"

NMBS-top: Nooit bespaard op veiligheid

NMBS-top: "Nooit bespaard op veiligheid"

Print
De spoorwegen hebben nooit bespaard op veiligheidsinvesteringen. Dat hebben de drie spoorwegbazen van de NMBS maandag tijdens de ondervraging in de Kamercommisie Infrastructuur gezegd. Ook hebben de NMBS en Infrabel de laatste jaren goed samengewerkt om het automatische remsysteem voor treinen op poten te zetten.

Jannie Haek (NMBS Groep), Marc Descheemaeker (NMBS) en Luc Lallemand (Infrabel) moesten maandag samenkomen om uitleg te geven over de treinramp in Buizingen waarbij in totaal 19 mensen om het leven kwamen. De ceo's werden er ondervraagd over de vertraging die de invoering van het veiligheidssysteem opliep.

Volgens hen hebben Infrabel en de NMBS zo goed mogelijk proberen samen te werken om het systeem in te voeren. Ze gaven zelfs aan dat de installatie op verschillende momenten werd versneld. Jannie Haek benadrukte dat er nooit besparingen zijn geweest op de veiligheidsinvesteringen.

Bij de aanvang van de zitting werd er een moment stilte gehouden om de slachtoffers van de ramp te herdenken. De spoorwegbazen drukten daarna nog een keer hun medeleven uit.

MEEST RECENT