Drie cannabistelers opgepakt in Willebroek

Print

Drie cannabistelers opgepakt in Willebroek

Mechelen - Speurders pakten zondagochtend drie verdachten uit Mechelen, Willebroek en Wilrijk op bij het verlaten van een cannabisplantage. De oogst die het trio net wilde veiligstellen, werd prompt in beslag genomen. De verdachten zijn aangehouden.

Begin februari kreeg de Mechelse justitie lucht van het bestaan van een plantage in Willebroek. Korte tijd later werd duidelijk dat een professionele plantage met een capaciteit van zo'n 1.500 planten was ondergebracht in een speciaal daartoe opgebouwde houten constructie, binnen in een ingehuurde loods. De plantage bleek computergestuurd.

"Aanvankelijk was niet meteen duidelijk welke verdachten achter deze feiten dienden gezocht te worden", luidt het bij de federale politie. "Hieromtrent werd pas afgelopen week meer duidelijkheid verkregen." Geen minuut te vroeg, zo bleek, want de verdachten bleken reeds actief met het organiseren van hun oogst.

Arrestatie

Zondag, in de vroege ochtend maakte de dadergroep zich op om de oogst van zo'n 750 planten weg te brengen. Nadat ze de cannabis hadden geknipt, hadden ze die vervolgens opgeborgen in 15 vuilniszakken. op het ogenblik dat de verdachten de loods wilden verlaten, kwam de politie tussenbeide. De 3 verdachten werden ter plaatse overmeesterd. Hun voertuigen, een bestelwagen en een personenwagen, en de oogst werden in beslag genomen. Er werden ook drie huiszoekingen verricht.

De verdachten zijn geen onbekenden voor het gerecht. Ze werden zondag in de loop van de dag voorgeleid voor de Onderzoeksrechter te Mechelen. Die besliste over te gaan tot de aanhouding van betrokkenen.

"De plantage onderscheidt zich van andere plantages die de afgelopen maanden in onze regio werden ontmanteld door haar omvang en door het professionele karakter ervan", aldus de politie. "De meeste plantages tellen ongeveer 300 tot 700 planten. Hier gaat het dus om een plantage met een duidelijk hogere capaciteit. Ze was opgebouwd in twee compartimenten, ingekapseld in een houten hangar die op zijn beurt was ondergebracht in een loods. De verzorging van de plantage gebeurde met computerondersteuning."

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio