Aanmelden voor Antwerps basisonderwijs nog tot 26 februari

Aanmelden voor Antwerps basisonderwijs nog tot 26 februari

Aanmelden voor Antwerps basisonderwijs nog tot 26 februari

Print
Antwerpen - Nog tot 26 februari kunnen ouders die een kind willen inschrijven in een Antwerpse kleuter- of lagere school hun kind aanmelden op de website www.antwerpen.be/studiewijzer. Ten laatste op 5 maart ontvangen ouders die een kind hebben aangemeld een brief. Daarin staat of er een plaats is in een van de scholen die ze hebben opgegeven en waar ze hun kind kunnen gaan inschrijven.

Om kampeertoestanden aan de schoolpoorten te vermijden, werken de Antwerpse basisscholen met een online-aanmeldingsregister. Op 22 februari waren al 9776 kinderen aangemeld. Momenteel kunnen ouders hun kind nog altijd aanmelden, of scholen toevoegen aan hun lijstje van voorkeurscholen. Op 26 februari om middernacht worden de online aanmeldingen afgesloten. Het systeem verwerkt dan alle gegevens en rangschikt de aangemelde kinderen per school.

Ten laatste op 5 maart ontvangen ouders die een kind hebben aangemeld een brief in de bus met de vermelding van de school waar ze hun kind kunnen inschrijven. Om hun recht op inschrijving te doen gelden, moeten ouders tussen 8 en 26 maart een afspraak maken met de school om hun kind in te schrijven. Pas wanneer ze in de school het inschrijvingsregister ondertekend hebben, is hun kind ingeschreven.

Ouders die op 8 maart geen brief hebben ontvangen en die hun kind wel online hebben aangemeld of die problemen ondervinden om hun kind in te schrijven in de school die in de brief staat, kunnen terecht bij de Studiewijzer in de Lange Gasthuisstraat 29, 2000 Antwerpen op het telefoonnummer 03 338 33 66, via e-mail studiewijzer@stad.antwerpen.be of op de website meldjeaan.antwerpen.be. De Studiewijzer is bereikbaar met tram 7 en 8.

Wie geen gebruik maakte van het aanmeldingssysteem, moet wachten tot 19 april om zijn kind in te schrijven.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio