Bevernaar veroordeeld tot twee jaar cel voor kinderverwaarlozing

Print
Beveren-Waas - Een 33-jarige man uit Beveren is door de correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeeld tot twee jaar cel voor kinderverwaarlozing. De man was zelf niet aanwezig op de zitting.

Ook de 25-jarige ex-vrouw van de Bevernaar liep een veroordeling op voor de verwaarlozing van hun drie dochters. Zij kreeg achttien maanden cel met uitstel. De vrouw was in tegenstelling tot haar man wel aanwezig op de zitting.

De feiten sleepten al even aan, maar kwamen pas aan het licht toen de vrouw eind januari 2008 klacht had ingediend bij de politie, omdat ze mishandeld werd door haar toenmalige man. Ter plaatse stelde de politie vast dat de kinderen van het echtpaar in miserabele omstandigheden leefden en zwaar ondervoed waren.

De drie dochters werden nauwelijks gewassen en leefden in een huis dat nooit werd schoongemaakt en waar uitwerpselen gewoon op de vloer lagen.

De moeder kreeg een celstraf met uitstel maar mag intussen al wel weer de kinderen opvoeden. Zij krijgt wel sociale begeleiding. De vader was niet opgedaagd voor het proces en kreeg een effectieve celstraf van twee jaar.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio