Game zone trekt 1400 mensen naar deSingel

Game zone trekt 1400 mensen naar deSingel

Game zone trekt 1400 mensen naar deSingel

Print
Tussen vrijdag en zondag kwamen in totaal zo’n 1400 mensen naar de derde editie van multimediafestival GameZone. “Het publiek was tussen de 7 en de 77 jaar”, schat Marc Verstappen van Villanella, dat het festival organiseerde.

“Games trekken een heel divers publiek aan. Van fans van de spelletjes zelf tot de wat alternatievere kunstenaars of bejaarden die aan braintraining willen doen.” Alle soorten computerspellen waren aanwezig in deSingel.

“De oorsprong van de videospelletjes zijn de Arcade-kasten, die je vroeger in cafés en op kermissen zag. In één van de gangen hebben we die toestellen staan, waarop je kunt waterskiën of roeien bijvoorbeeld. En dan heb je nog de klassieke spellen op de Xbox of de Gameboy. Ook kunstenaars die zich door computerspelletjes hebben laten inspireren hebben hier installaties gemaakt.”

Behalve het uittesten van spelletjes, waren er ook demonstraties, films en lezingen. “We willen laten zien dat er een hele cultuur om die games heen hangt. Daarom hebben we ook twee clubavonden georganiseerd. Overdag kwamen er dan vooral kinderen en ouders.”

MF

Foto: Patrick De Roo

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio