Antwerpenaren spreken woordje mee over heraanleg De Keyserlei

Print

Antwerpenaren spreken woordje mee over heraanleg De Keyserlei

Antwerpen - De Ramblas in Barcelona of de Champs Elysées in Parijs. Zo willen de Antwerpenaren dat de De Keyserlei er na de heraanleg gaat uitzien. Met veel groen en weinig auto’s.

Op de De Keyserlei konden voorbijgangers zaterdag hun mening geven over de heraanleg van de straat. Hun suggesties mochten ze op een bord prikken. Wie wilde, kon zijn mening op papier zetten en in een bus droppen.

Het lijkt erop dat het stadsbestuur zich niet al te veel zorgen hoeft te maken over een afwijkende mening van de burger. Slechts enkelingen vinden dat de De Keyserlei open moet blijven voor alle verkeer. De meeste andere mensen verkiezen, net zoals het stadsbestuur, een promenade waar je langs terrassen kunt flaneren.

“Poort naar de stad”

“De De Keyserlei is toch de poort naar de stad voor mensen die met de trein komen. Het moet een open straat worden met veel ruimte om te wandelen. Wat mij betreft mogen de auto’s uit de straat verdwijnen. Het zou mooi zijn dat je vanaf het station in één ruk verkeersvrij naar de Meir kunt wandelen”, zegt Justin. De jongen is afkomstig van Aarschot, maar heeft met Talita een Antwerpse vriendin. “Ik begin Antwerpen steeds beter te kennen”, zegt Justin.

De plannen voor de heraanleg van de De Keyserlei worden getekend door de Spaanse architect Manuel de Sola Morales, die ook het toekomstige Operaplein voor zijn rekening neemt.

“Bomen zijn welkom”

Opmerkelijk is dat veel mensen om meer groen vragen op de De Keyserlei. “Groen zorgt voor gezelligheid en schaduw. Veel bomen zijn voor ons dan ook een noodzaak”, licht Justin toe.

Nogal wat Antwerpenaren hebben blijkbaar heimwee naar vroeger. “Zorg dat het opnieuw zoals vroeger wordt”, is een veelgemaakte opmerking. Dus een bruisend uitgaansleven in de stationsbuurt.

PVDP

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio