Rammstein is een "staatsvijand" van Wit-Rusland

Rammstein is een staatsvijand van Wit-Rusland

Rammstein is een "staatsvijand" van Wit-Rusland

Print
Rammstein heeft voor 7 maart een concert in Minsk in de agenda staan, maar dat is niet naar de zin van de Wit-Russische machthebbers. Die hebben de theatrale Duitse rockers tot "staatsvijanden" gepromoveerd.

"Toelating voor een concert van Rammstein is een fout die ons veel kan kosten," zo argumenteerde de Maatschappelijke Raad voor de Zeden maandag. De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko is het daar volmondig mee eens.

"En andere tegennatuurlijkheden"

"Rammstein kan het Wit-Russische staatsbestel verstoren". De groep is volgens de zedenpredikers propaganda voor "geweld, masochisme, homoseksualiteit en andere tegennatuurlijkheden".

De autoriteiten vrezen dat er al kaarten verkocht zijn. Als de groep toch zou optreden, moet het programma zo worden opgesteld dat "extremisme" geen kans krijgt.

Verdedigers van de mensenrechten noemen Loekasjenko "de laatste dictator in Europa". Wit-Rusland heeft de controle op het internet opgevoerd. Ook iets banaals als bier drinken op straat is onlangs verboden. Critici van het regime denken dat de overheid nu hard optreedt tegen andersdenkenden omdat Loekasjenko binnen een jaar opnieuw tot president verkozen wil worden.

.

Nu in het nieuws