Een succesvolle carrière betekent geluk in de liefde

Een succesvolle carrière betekent geluk in de liefde

Een succesvolle carrière betekent geluk in de liefde

Print
Mannen met een succesvolle carrière hebben vaak ook een goede relatie. Dat rekende professor Betsey Stevenson van de universiteit van Pennsylvania uit. Ook het omgekeerde geval blijkt -spijtig genoeg- te kloppen.

"Economisch kwetsbare groepen hebben minder stabiele relaties", schrijft Stevenson in de New York Times. "Maar er is weinig bewijs dat de economische cyclus tot echtscheidingen leidt. Daar hebben de seksuele revolutie en de veranderde betekenis van het huwelijk meer mee te maken dan de economische ups en downs."

Van de hoogopgeleide mannen zit momenteel 4,5 procent zonder werk in de Verenigde Staten. Bij mannen met enkel een diploma middelbare school stijgt dat percentage tot 11,4 procent.

Alsof de werkloosheid nog niet erg genoeg is, blijken die laagopgeleide mannen ook vaker gescheiden te zijn. Zij trouwen vaak op jongere leeftijd en ongeveer de helft van de mannen die rond hun 21ste huwden, is na tien jaar opnieuw gescheiden. Van de hoogopgeleide mannen is dat maar 10 procent, aldus Stevenson.

Nu in het nieuws