Bib breidt uit met nieuwe uitleenbalie en leeszaal

De grote werkzaamheden aan de bib in de Hoogstraat in Puurs gaan vandaag van start. Tegen oktober wordt het gebouw uitgebreid met een leeszaal, lift en automatische uitleenbalie.

kwouters

Ook de vloerbekleding en de elektriciteitsinstallatie van de bib worden vernieuwd. “Het interieur is dringend aan vernieuwing toe”, zegt medewerker Hendrik Moons. “De vloerbekleding is totaal versleten en ook de elektriciteitsinstallatie is verouderd. In het verleden hadden we daardoor weleens een kortsluiting.”

Zelf in- en uitscannen

Zijn collega Reinhilde Dehoux is blij dat ook het in- en uitscansysteem wordt vernieuwd. “Nu moeten we het materiaal inscannen, de cd’s en dvd’s uit de doosjes nemen en vervolgens zowel de schijfjes als de doosjes klasseren. In het nieuwe systeem wordt het materiaal beveiligd, waardoor klanten het zelf kunnen scannen. Daardoor hebben we meer tijd om vragen van klanten te beantwoorden en informatie op te zoeken”, meent Reinhilde.

Volgens bezoeker Marc Sas mag de dienstverlening van het personeel zeker verbeteren. “De personeelsleden zouden iets klantvriendelijker moeten zijn. Ze geven niet altijd correct aan waar we bepaalde boeken kunnen vinden. Voorts zijn de lampen niet zo sterk, waardoor er op sommige plaatsen te weinig licht is”, vindt Marc.

Luisterpalen

Schepen van Cultuur Jan Winters (CD&V) benadrukt dat de bibliotheek er binnenkort helemaal anders zal uitzien. “Tegen oktober komt er tussen de huidige hoofdbibliotheek en de discotheek een grote leeszaal. De lezers hebben uitzicht op het plein, waar na de vernieuwing van ons dorpshart extra winkels worden geopend. Er komen ook een lift en een tweede ingang in de Palingstraat. Later investeren we in luisterpalen, zodat het mogelijk wordt om cd’s op voorhand te beluisteren.” De komende maanden hebben bezoekers nog niet veel last van de verbouwingswerkzaamheden, maar in mei gaat de bib helemaal dicht. De jeugdboeken verhuizen dan naar een atelier in cultureel centrum De Kollebloem. Een deel van de collectie voor volwassenen gaat naar de bibliotheken van Ruisbroek en Breendonk.

Christof Willocx

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio