Dieven stelen motorkap van Audi

Print
Mechelen - Niet alleen spiegels en velgen van auto’s worden gestolen. Dieven zijn er dit weekend met de motorkap van een Audi vandoor gegaan.

Guido Van den Eede uit de Guldenbodemstraat in Mechelen schrok zich zaterdagochtend een ongeluk. Zijn buren vertelden hem dat zijn auto er in de garage half ontmanteld bijstond. De man woont in een woning van de Mechelse Goedkope Woning. In de gemeenschappelijke garage staan een tiental auto’s geparkeerd.

“Mogelijk heeft een van de bewoners de poort niet goed afgesloten, maar toch denk ik dat hier meer aan de hand is”, vertelt Guido. “Wie komt er nu een motorkap, luchtfilter, de kap van een deksel en nog wat kleine onderdelen stelen? Een garagist in Heist-op-den-Berg heeft zaterdag mijn auto komen takelen. De politie raadde me af om de wagen te starten. ‘Je weet maar nooit wat er kan ontploffen’, zeiden de agenten.”

Van den Eede gelooft niet in toeval. “Dit is een diefstal op bestelling. De dieven hebben wellicht op de uitkijk gestaan tot de garagepoort op een kier stond, want er zijn nergens braaksporen aangetroffen”, zegt hij.

Guido zal het een tijdje zonder zijn Audi moeten stellen. “De garagist gaat eerst nagaan wat er allemaal ontbreekt. Hij zal een nieuwe motorkap in dezelfde kleur moeten vinden. Niet zo gemakkelijk, aangezien de auto al zes jaar oud is”, zucht de man.

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio