Trio tracht 25-jarige te verkrachten

Print
Mechelen - In Mechelen zijn de jongste dagen verkrachters actief. Zo probeerden drie mannen donderdag een 25-jarig meisje in de toegangshal van haar appartement te verkrachten. Ze doet nu haar verhaal.

"Het is verschrikkelijk wanneer drie mannen je langs achter vastpakken. Het is vechten voor je leven, maar ik heb gebeten en geschopt waar ik maar kom. Wat met mij is gebeurd, kan ook andere vrouwen overkomen", vertelt Els.

Els L., werkt als verpleegkundige en stapte donderdag rond 19u van de bus op de Liersesteenweg, niet ver van jeugdterreinen van KV Mechelen. "Ik kan mijn mannetje wel staan, maar het angstzweet brak me toen toch uit", start Els haar verhaal. "De drie mannen riepen van ver: 'Hé, mooi meisje, geen goesting zeker?'. Ik heb nog teruggeroepen dat ze me met rust moesten laten. Wat ik evenwel niet had verwacht, was dat de mannen mij achtervolgden bij het binnengaan van mijn appartement."

In de hal van haar appartement spraken de drie haar opnieuw aan en voor ze het besefte hadden ze haar vastgegrepen. De drie gooiden haar vervolgens op de grond. "Een van hen, een kleine man met een snor, trok mijn benen open en begon mijn broek los te maken. Iemand greep me ook bij mijn borsten, maar verder zijn ze niet gegaan", vertelt de aangeslagen vrouw. "Ik heb me verdedigd door te roepen, te schoppen en te bijten. Mogelijk heb ik mezelf wat blauwe plekken bezorgd door hard om mij heen te slaan. Maar het heeft toch wat opgeleverd. Een van hen zei tegen zijn vrienden: 'Laat maar, deze is te moeilijk. We zijn weg'." "Het was hen enkel om de seks te doen. Mijn handtas hebben ze laten staan en mijn bos sleutels hebben ze wat verder op straat weggegooid."

Waarschuwing

De jonge vrouw wil haar verhaal doen om andere mogelijke slachtoffers te waarschuwen. "Ik vermoed dat ze nog andere slachtoffers zullen maken", gaat Els verder. De politie is ervan overtuigd dat het trio wist hoe ze te werk moesten gaan. "Vooral hun manier van uithalen, wijst erop dat ze niet aan hun proefstuk toe zijn", klinkt het. Els houdt aan de aanranding veel pijn en een ontwrichte schouder over. "Maar ik sta ook vol met blauwe plekken, om maar te zwijgen over de psychische belasting die dit meebrengt. Verder hoop ik dat de aanranders snel worden gevat."

LEO DE NIJN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio