Auto in het Albertkanaal gedumpt

Auto in het Albertkanaal gedumpt

Auto in het Albertkanaal gedumpt

Print
Wijnegem - Enkele voorbijgangers zagen zondagavond hoe onbekenden een auto in het Albertkanaal dumpten. Snel werd duidelijk dat het om de Toyota Corolla ging die zondagochtend gestolen werd bij een carjacking in het centrum van Antwerpen.

Twee jonge Aalstenaren vroegen zondagochtend op de Franklin Rooseveltplaats aan twee passanten hoe ze naar dancing Noxx moesten rijden. De twee boden aan de weg te wijzen en stapten in. Na een tussenstop aan een geldautomaat moesten de twee Oost-Vlamingen, de chauffeur van 18 en een vriend van 19, onder bedreiging van een vuurwapen de sleutels van de wagen afgeven.

De twee carjackers stoven ervandoor met de getunede Toyota Corolla. In hun vlucht ramden ze nog een paaltje, maar ze konden ontkomen. De Aalstenaren bleven beduusd maar ongedeerd achter.

Zondagavond werd de auto teruggevonden, maar veel plezier zal de eigenaar er niet meer aan beleven. Voorbijgangers zagen hoe de wagen rond 19.25u door onbekenden ter hoogte van de Wijnegembaan in het Albertkanaal werd geduwd. De brandweer kwam ter plaatse en het duikteam werd ingeschakeld.

De auto kon gelokaliseerd worden. Het was al een eind voorbij middernacht toen het voertuig weer op het droge stond. De raampjes van de wagen stonden allemaal open, van eventuele inzittenden was geen spoor.

”Het gaat om de auto van de carjacking”, bevestigt parketwoordvoerster Dominique Reyniers. ”Die zal nu aan een grondig sporenonderzoek worden onderworpen.” Dat moet naar de daders leiden. Of die daders na de carjacking nog andere misdrijven pleegden, wordt ook onderzocht.

Peter De Meyer

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio