Nieuwe website toont de mooie dingen van Antwerpen-Noord

Nieuwe website toont de mooie dingen van Antwerpen-Noord

Nieuwe website toont de mooie dingen van Antwerpen-Noord

Print
Antwerpen - De tijd dat de Seefhoek als een getto werd beschouwd, is voorbij. Maar wat extra positieve reclame kan nooit kwaad, vindt Tom Loockx. Het resultaat is een website.

“Ik ben een tijdje geleden van de Antwerpse binnenstad naar de Seefhoek verhuisd. Niet omdat het hier goedkoper is, maar wel omdat de buurt me aanspreekt. Sommige mensen waren verbaasd over mijn beslissing. Maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad”, zegt Tom Loockx.

Zijn verhuizing naar postnummer 2060 werd meteen het begin van een nieuwe website, die sinds vorige week online is. “Ik doe dit samen met Niko Caignie en we willen de mooie kant van de buurt laten zien. Dat doen we vanuit de filosofie dat het onze buurt is. Wij leven hier en weten hoe het er aan toe gaat”, zegt Tom Loockx.

Het goede leven

De website vertelt een multicultureel en vooral mooi verhaal. Over kleine restaurantjes, leuke initiatieven en plekjes die bij het grote publiek weinig of niet bekend zijn.

“Natuurlijk weet ik dat er ook problemen zijn en dat niet alles loopt zoals het hoort. Maar daarover staat al genoeg in de kranten. Onze website is eigenlijk een kleine toeristische dienst van onze buurt. Ik hoop dat mensen na een tijdje spontaan onze website bezoeken als ze iets willen weten over de buurt.”

Meedenken

De website is een week online en wordt al goed bezocht. “Als we dit tempo kunnen aanhouden, wordt het zeker een succes. We hebben een paar reportages gemaakt in eethuisjes en hebben ook een rubriek ’Binnenkijken’.

Daarvoor gaan we op bezoek bij mensen die een huis hebben in onze buurt en er iets leuks van gemaakt hebben. Misschien zet dit woningzoekenden aan om ook eens in onze buurt te komen kijken”, zegt Tom Loockx.

De webreporters hopen ook dat de bezoekers van de website zelf met ideeën en tips over de brug komen. “We willen de website interactief maken en wie een voorstel voor een reportage of een fotoreeks heeft, mag dit altijd laten weten. We willen dat de website door de buurt gedragen wordt en daarom kunnen we elke tip gebruiken”, besluit Tom Loockx.

Patrick Van de Perre

www.2060.be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio