Kinderen kiezen massaal voor binnenpret in krokusvakantie

Kinderen kiezen massaal voor binnenpret in krokusvakantie

Kinderen kiezen massaal voor binnenpret in krokusvakantie

Print
Mechelen - De krokusvakantie is een voltreffer geweest voor de schaatsbaan in Heist en bioscoopcomplex Utopolis en binnenspeeltuin Nekki in Mechelen. Ze kregen meer bezoekers over de vloer dan vorig jaar.

Binnenspeeltuin Nekki

Binnenspeeltuin Nekki in sporten recreatiedomein De Nekker mocht iedere dag zo'n honderd kinderen welkom heten. "Het koude winterweer heeft iedere vakantiedag heel wat ouders en kinderen naar hier gelokt", zegt medewerkster Annelies De Clercq (27). "Er werden ook vaak twee of meer verjaardagsfeestjes per dag gehouden. Tijdens de winterperiode is de binnenspeeltuin een populair tijdverdrijf voor de kinderen uit de regio."

Schaatsbaan Die Swaene

Schaatsbaan Die Swaene in Heist-op-den-Berg kreeg per dag vier- tot vijfhonderd bezoekers over de vloer. "De krokusvakantie was bijzonder goed. De belangstelling was veel groter dan vorig jaar", zegt directeur Nick Huysmans. Een aanduidbare reden vindt hij niet. "Misschien zaten de Olympische winterspelen of het winterweer er voor iets tussen", gist hij. "Voor het kindercarnaval kwamen ruim driehonderd kinderen opdagen. De avond dat iedereen die verkleed was gratis mocht komen schaatsen, telden we zelfs 420 bezoekers."

Utopolis

Ook de films in Utopolis in de Spuibeekstraat in Mechelen doen het stukken beter dan vorig jaar. Zo kocht tijdens de krokusvakantie maar liefst twintig procent meer bezoekers een ticket, goed voor ongeveer drieduizend bezoekers per dag. "Dat is een enorm verschil met vorig jaar, zeker omdat er weinig grote kleppers op het programma staan", zegt communicatieverantwoordelijke Tanja Piessens. "De hele krokusvakantie mochten we genieten van een uitstekend cinemaweertje."

Zoals verwacht is de alom geprezen 3D-film en negenvoudig oscarwinnaar Avatar de grootste lokvogel maar ook Bo (een film naar de bestseller 'Het Engelenhuis' van jeugdschrijver Dirk Bracke, red) doet het zeer goed.

JoMa

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio