NAVO doodt per ongeluk 27 Afghaanse burgers

NAVO doodt per ongeluk 27 Afghaanse burgers

NAVO doodt per ongeluk 27 Afghaanse burgers

Print
Bij een luchtbombardement van de NAVO zijn zeker 27 Afghaanse burgers om het leven gekomen. Het ging om een vergissing en de NAVO heeft zich al verontschuldigd.

Het luchtbombardement vond plaats tussen de provincies Daikundi en Uruzgan. Naast de doden raakten ook een tiental mensen gewond.

Taliban

De vliegtuigen van de NAVO dachten dat ze een verdacht konvooi van talibanrebellen in het vizier hadden. Uiteindelijk bleken er vooral burgers en ook vrouwen en kinderen in de minibusjes te zitten.

"We betreuren het tragische verlies van onschuldige levens heel erg", reageerde Stanley McChrystal, opperbevelhebber van de NAVO in Afghanistan. "Ik heb onze strijdkrachten duidelijk gemaakt dat we hier zijn om het Afghaanse volk te beschermen en onvoorziene dode of gewonde burgers ondermijnen het vertrouwen en het geloof van het volk in onze missie."

De Afghaanse overheid en de NAVO starten een onderzoek naar het incident. Ook vorige week vielen er al burgerdoden door een vergissing van de alliantie. De NAVO is momenteel bezig met een groot offensief tegen de Taliban in het zuiden van Afghanistan.

.

Nu in het nieuws