Strijd barst los rond molen van Verbist

Print
Nijlen - Nu Aardappelen Verbist naar Hulshout is verhuisd, hoopt de eigenaar op de oude site op de Spoorweglei een woonproject te realiseren. De gemeente vecht voor het behoud van de oude molen.

Eigenaar Carl Verbist zette de site van 3.000 vierkante meter te koop via vastgoedkantoor Mertens uit Antwerpen. De vraagprijs bedraagt 750.000 euro maar het terrein is moeilijk verkoopbaar door de molen die erop staat.

Woonproject

"Daarom bekijken we nu of we er zelf niet iets mee kunnen doen. We denken aan een woonproject met een tiental appartementen", zegt Verbist. Hij ziet de molen het liefst verdwijnen. "De molen is niet geklasseerd. Toch wil de gemeente hem plots behouden", zegt hij.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Veerle Boeckxstaens (N&U) licht het standpunt van de gemeente toe. "De site is heel goed geschikt voor een woonproject. Maar de molen is een van de bekendste punten in Nijlen en is erfgoed dat niet mag verdwijnen. Er zou na een renovatie bijvoorbeeld ruimte in gecreëerd kunnen worden voor een atelier of vrij beroep. Het woonproject zou rond de molen kunnen gebouwd worden."

bert provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio