Zandvlietse gansrijder Stan Brusten in geschiedenisboeken

Print

Zandvlietse gansrijder Stan Brusten in geschiedenisboeken

Berendrecht-Zandvliet-Lillo - De gansrijderskalender in de Polder ligt wat overhoop. Een week later dan gepland vierde Zandvliet zijn nieuwe koningen. Bij de Veteranen was het Stan Brusten (foto boven) die de kroon kreeg. Bij de Jonger Ruiters had Michael Schröder (foto onder) die eer.

Het was dringen zaterdag op de Botermarkt. Er werd duidelijk in geen enkel ander polderdorp de gans gereden, want de gansrijders uit Berendrecht en Stabroek zakten massaal naar hier af.

Bekijk de profielen van verschillende deelnemers en voer uw eigen profielgegevens in via onze Uploadpagina

’s Voormiddags reden de Veteranen. Voor zowel ruiters als supporters was het wat aanpassen om al vanaf 10u voluit te gaan in plaats van ’s namiddags. Veteraan van de Veteranen Stan Brusten (67) werd de eerste koning van 2010. Hij zette zaterdagvoormiddag voor de vierde keer de koningskroon op. Goed voor een premie van ruim 3.000 euro. Stan werd al koning in 1977, 1978 en 2007.

In de geschiedenisboeken

Hij krijgt meteen een plaats in de geschiedenisboeken van het gansrijden als oudste koning ooit. Toen Stan drie jaar geleden met de ganzenkop aan de haal ging, had hij die titel al. Nu zet hij het record nog scherper.

Michael Schröder beste jonge ruiter

’s Namiddags was het de beurt aan de 35 Jonge Ruiters van Vermaak na Arbeid. Michael Schröder behaalde de hoogste prijs. Voor de eerste keer in zijn gansrijderscarrière snokte hij de ganzenkop af.

Meteen kon ook hij ondervinden hoe het is om als koning op de schouders te worden gedragen. Zijn premie bedroeg bijna 3.500 euro.

EVDW

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio