Zoon redt koppel van dood na CO-vergiftiging

Print
Turnhout - Een man vond zondagnamiddag zijn ouders bewusteloos in hun appartement in de Molenstraat. Ze hadden een CO-vergiftiging opgelopen.

De Turnhoutse brandweer kreeg zondag rond 16.30u een oproep voor een CO-vergiftiging. Twee zeventigplussers, meneer en mevrouw Vermote, lagen bewusteloos in hun appartement in de Molenstraat.

De brandweer ging meteen ter plaatse met twee ziekenwagens en een brandweerwagen. “We kregen de oproep van de zoon van het koppel”, vertelt de Turnhoutse brandweer. “Hij had hen gevonden. De man en vrouw waren nog in leven, maar waren buiten bewustzijn. We weten niet hoe lang ze er al lagen.”

Zuurstof

De brandweer bracht het koppel naar het AZ Turnhout Campus Sint-Elisabeth. Daarna zijn ze toch verder gevoerd naar het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen voor een behandeling in de zuurstoftank. Daarin krijgen ze honderd procent zuurstof onder druk toegediend. Dat helpt CO-slachtoffers er sneller bovenop.

De brandweer heeft zelf nog COmetingen uitgevoerd in het appartement. “We hebben de oorzaak van de vergiftiging gezocht. Het gaat om een oude verwarmingsketel. Die kamer hebben we verlucht.” Voor de bewoners van de andere appartementen is er nooit gevaar geweest. “CO blijft altijd heel lokaal. Zolang er geen deur openstaat, is er geen gevaar voor anderen”, besluit de brandweer. Kamers goed verluchten, is nodig om CO-vergiftiging te voorkomen.

MAMi

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio