Gedaan met parkeren op de markt

Print
Turnhout - Sinds deze morgen 6u kan je niet meer parkeren op de Grote Markt van Turnhout. Automobilsten moeten op zoek gaan naar alternatieven.

Wie Turnhout komt bezoeken, kan voortaan zijn auto niet meer kwijt op de Grote Markt. De parking aan de zuidkant van de markt maakt plaats voor de bussen van De Lijn. Die verhuizen naar de andere kant van de kerk, omdat archeologen aan de oorspronkelijke haltes beginnen te graven.

Maatregelen

Al deze maatregelen worden genomen in het kader van de heraanleg van het marktplein. In de nieuwe plannen is geen parking opgenomen. Bewoners, andersvaliden en mensen met een garage kunnen wel nog op de Grote Markt terecht.

Ondergronds

Bezoekers die hun auto dichtbij willen stallen, kunnen voortaan terecht op de parkings Muylenberg aan het Speelkaartenmuseum in de Druivenstraat, op de parking in de Otterstraat of in de nieuwe ondergrondse parking aan de Warande.

Gratis

Gratis parkeren, kan op de parking Stadspark of op parking Boomgaard. Van daaruit vertrekt een pendelbus. Een retourbiljet kost één euro. De zaterdagse markt blijft voorlopig wel plaatsvinden op de Grote Markt. Pas vanaf 3 april verhuist die naar de parking Stadspark.

MaMi

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio