Frans Mathijssen troont zich tot koning van De Lustige Gans

Frans Mathijssen troont zich tot koning van De Lustige Gans

Frans Mathijssen troont zich tot koning van De Lustige Gans

Print
Ekeren - De gansrijderskalender in de Polder ligt wat overhoop. Het voorbije weekend kroonden Zandvliet - met één week uitstel - en Ekeren hun koningen. Gansrijdersvereniging De Lustige Gans reed zondag al voor de vierde keer uit. Op het Kristus-Koningplein werd Frans Mathijssen tot koning gekroond.

De vijfentwintig ingeschreven ruiters, onder wie twee nieuwelingen, waagden vanaf 15u hun kans om Johan Vinck als koning op te volgen. Dat deze oeroude traditie in Ekeren populairder is dan ooit tevoren, was duidelijk te merken aan de massale opkomst op het Kristus- Koningplein.

Bekijk de profielen van verschillende gansrijders en vul uw eigen profiel in via onze Uploadpagina

Het hele gebeuren werd vakkundig aaneengepraat door Steven De Mondt vanuit de omroepwagen. Penningmeesters Marc Elseviers en Ann Stessens namen de financiën voor hun rekening. De vele toeschouwers zagen hoe Frans Mathijssen rond 18u de ganzenkop trok. Finaal mocht de koning van 2010 een premie van maar liefst 6.000 euro in ontvangst nemen, te besteden aan traktaties en feesten.

‘Franske’ (40 jaar) is bestuurslid van de De Lustige Gans en vrachtwagenchauffeur aan de haven voor transport Vito uit Hoevenen. Hij woont al vele jaren in de August Scheyvaertslaan. Het was zijn vierde deelname en hij was zichtbaar ontroerd met de zege. Vorige koningen waren Wim Vansteenkiste (2007), Alex Lemaire (2008) en Johan Vinck (2009).

ANSC

www.delustigegans.be

Bekijk 30 foto's van het gansrijden

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio