Dieven stelen dure fietsen uit tuinhuizen

Print
Lille - Er zijn in de nacht van donderdag op vrijdag drie duurdere fietsen gestolen in de Broekzijstraat en Pastorijstraat. De tweewielers stonden steeds in tuinhuizen of berghokken.

Drie duurdere fietsen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gestolen uit tuinhuizen of berghokjes in Lille. In de Broekzijstraat verdween er een racefiets uit een berghok en een mountainbike uit een garage. Ook in de Pastorijstraat ging een dief met een tweewieler lopen. Daar ging het om een gewone fiets.

Van een plaag wil de politieregio Turnhout niet spreken. Maar dit is ook geen alleenstaand feit. “We hebben tijdens het afgelopen halfjaar wel vaker gemerkt dat er duurdere fietsen werden gestolen”, vertelt korpschef Roger Leys. “Het is niet duidelijk of het om één of meerdere daders gaat. En we weten ook niet of al die diefstallen aan dezelfde mensen zijn toe te schrijven. Maar ze worden telkens wel uit tuinhuisjes, berghokjes of garages gestolen. En het gaat telkens om duurdere fietsen.”

Je beveiligt je berghok dus best zoals je je huis beveiligt. “Doe het hok altijd op slot. Zet de fietsen ook uit het gezichtsveld. Als je hem niet slotvast achter een raam plaatst, nodig je de dief bij wijze van spreken bijna uit.”

MaMI

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio