1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

26-jarige Pool komt om bij botsing tegen gevel in Berchem

In de Boomgaardstraat in Berchem is zaterdagnacht een 26-jarige Pool omgekomen. Hij zat als passagier in een auto die tegen een gevel knalde.

Jrosquin

Nadat de Chrysler in de nacht van zaterdag op zondag rond 1u tegen de woninggevel was gebotst, vloog de auto in brand. De bestuurder, een 27-jarige Pool uit Antwerpen, raakte zwaargewond. Zijn passagier, een 26-jarige landgenoot, overleefde het ongeval niet. Buurtbewoners die voor het Vlaamse Kruis werken, probeerden samen met de hulpdiensten om de man nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

De schade aan de buitengevel bleef beperkt, maar in de woning was de ravage zeer groot. Door de klap sprong op de eerste verdieping de waterboiler stuk en het rondspuitende water deed stukken van de plafonds naar beneden vallen. Daardoor is het huis van de alleenstaande bejaarde dame voorlopig onbewoonbaar.

Het dodelijke ongeval is voor de Boomgaardstraat een nieuw argument voor verkeersveilige maatregelen. “Wij vragen al lang om hier een zone 30 te maken”, zegt Miranda Vermeiren van het buurtcomité.

SDK

(Foto's: BFM)

Lees meer in de metropooleditie van Gazet van Antwerpen

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio