Ook voor de paus zijn bodyscans "te naakt"

Ook voor de paus zijn bodyscans te naakt

Ook voor de paus zijn bodyscans "te naakt"

Print
Ook paus Benedictus XVI heeft zijn bedenkingen bij het gebruik van bodyscanners op luchthavens. Volgens de paus moet de persoonlijke integriteit "beveiligd" worden. Eerder poneerden sommige moslimgeleerden dat moslims niet door de bodyscanners mogen stappen omdat ze te onthullend zijn.

Tijdens een ontmoeting afgelopen weekend met luchthavenspecialisten op het Vaticaan heeft Benedictus XVI volgens The Guardian gezegd dat "we nooit het respect voor de persoon uit het oog mogen verliezen." "Het hoogste goed dat we in een persoon moeten vrijwaren en beschermen is zijn of haar integriteit," aldus de paus.

Virtuele naaktbeelden

Hij deed deze uitspraak voor een publiek van luchthavenmanagers, bazen van luchtvaartbedrijven, veiligheidspersoneel, piloten en grondpersoneel. De paus schaart zich hiermee achter actiegroepen tegen het gebruik van bodyscanners die virtuele naaktafbeeldingen van passagiers produceren.

Kruis

Zelf wandelt de paus altijd ongecontroleerd door de security op luchthavens. De enige uitzondering hierop was een "controle" van paus Johannes Paulus II en zijn gevolg in 1984 in Luxemburg.

Een permanent detectiesysteem wees op een grote hoeveelheid ijzer in het bezit van het gezelschap. De kruisen van de hoogwaardigheidsbekleders hadden het alarm in werking gesteld.

.

Nu in het nieuws