Nieuwe treinbotsing maar nipt vermeden

Nieuwe treinbotsing maar nipt vermeden

Nieuwe treinbotsing maar nipt vermeden

Print
Vrijdagmorgen is in Piéton, bij Chapelle-lez-Herlaimont tussen La Louvière en Charleroi, op het nippertje een nieuwe treinbotsing vermeden. Door het afsluiten van de stroom werd een trein op tijd tot stilstand gebracht.

Het bijna-ongeval gebeurde volgens Le Soir op lijn 112 waar de treinen in Piéton door werken om de beurt over één spoor moeten rijden. Vrijdag kreeg een trein toestemming om te passeren terwijl hij had moeten stoppen. Toen de fout werd ingezien, is de stroom afgesneden.

Toch 19de dode in Buizingen

Er komt een intern onderzoek naar het incident dat zich amper vier dagen na de ramp in Buizingen voordeed. In Buizingen bij Halle zou volgens de meest recente informatie toch een negentiende dode te betreuren zijn.

Onder één van de gekantelde coupés steekt een been. Eerder was ook al een been met kous en schoen geborgen dat niet aan één van de 18 gekende dodelijke slachtoffers kon toegewezen worden. Vandaag of morgen wordt de coupé opgetild.

Het eventuele 19de slachtoffer is wellicht een buitenlander, een asielzoeker of gewoon een eenzaat. Er waren slechts 18 families die iemand misten.

Nu in het nieuws