"Tien jaar geleden had ik gezegd: Kust mijn ..."

Tien jaar geleden had ik gezegd: Kust mijn ...

"Tien jaar geleden had ik gezegd: Kust mijn ..."

Print
"Je moet je opladen voor de speelminuten die je krijgt. Tien jaar geleden had ik gezegd: Kust mijn puntje puntje puntje. Maar ik begrijp het soms echt niet meer," aldus Wesley Sonck, zondag matchwinnaar voor Club Brugge tegen Standard.

Sonck kreeg voor het eerst sinds lang nog eens een speelkans bij Club Brugge. Na de rust verving hij Akpala. De pocket-aanvaller dwong Sinan Bolat tot een strafschopfout en zette de elfmeter zelf om. Even later was het Sonck die de bal nog een tikje gaf waarna Kouemaha de 2-1 maakte.

"Misschien niet zo'n goede voetballer..."

Na de wedstrijd liet hij het achterste van zijn tong zien: "Ik begrijp het niet. Ik kan misschien niet zo goed voetballen als sommige jongens, maar geef mij de bal in de 16 meter en er gaat er altijd wel eentje in."

"Altijd twijfel"

"Na 10 minuten was ik doodop. Dat is normaal zonder wedstrijdritme. Maar met een fitte Sonck... Ik heb wel 400 officiële wedstrijden gespeeld en in totaal 170 tot 180 doelpunten gemaakt. En toch is er altijd die twijfel rond mij. Ik ben nog maar 31 en voel me nog altijd top".

MEER VOETBALNIEUWS