"Dodental van 42 op Madeira zal nog oplopen"

Print

Dodental van 42 op Madeira zal nog oplopen

Tot dusver zijn 42 doden geteld na de overstromingen op het Portugese eiland Madeira, maar dat cijfer zal hoogstwaarschijnlijk nog oplopen.

Dat zeggen reddingswerkers en lijkschouwers. Zij vermoeden dat er nog lijken gevonden zullen worden bij het doorzoeken van de door modder overstroomde huizen.

Ongeveer 120 mensen raakten gewond, er zouden nog een driehonderdtal vermisten zijn. Volgens burgemeester Miguel Albuquerque van de hoofdstad is het "zeer waarschijnlijk" dat er nog doden zullen gevonden worden. Vooral in drie afgelegen plaatsen op het eiland is de toestand nog onduidelijk.

Bekijk hier het fotoalbum van de overstromingen in Madeira.

Bent u momenteel in Madeira, kent u mensen die daar op dit ogenblik zijn of staat u op punt om richting het vakantie-eiland te vertrekken? Laat het ons weten via kverheyen@concentra.be!

Nationale rouw

Modderstromen en grondverschuivingen hebben mensen weggespoeld, huizen vernietigd en auto's tot schroot herleid. Vandaag zal een periode van drie dagen nationale rouw worden afgekondigd.

Belgen thuis

De 120 Belgen die gestrand waren op Madeira, zijn zondagavond veilig geland op Zaventem. Madeira ligt in de Atlantische Oceaan, 900 kilometer voor de kust van Portugal.

MEEST RECENT