Het weer voor maandag 22 feburari

Het weer voor maandag 22 feburari

Vakantie

Het weer voor maandag 22 feburari

Print

Vanochtend valt er op heel wat plaatsen al wat regen en dat gaat ook de rest van de dag vaak het geval zijn. In het tweede deel van de voormiddag en rond het middaguur volgt er tijdelijk een drogere periode maar in de namiddag en zeker vanavond kan het soms flink doorregenen.

Het wordt wel zacht met maxima tot +9 of zelfs +10°C. We moeten wel rekening houden met perioden met regen en buien. Bovendien waait er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Na een zachte nacht met minima rond +4°C krijgen we dinsdag opnieuw een zeer wisselvallige dag te verwerken. Periodiek valt er regen of passeren er enkele buien. Tussendooor is het dus ook droog maar nooit voor lange tijd. We vertoeven op de rand van koude lucht in het noorden en zeer zachte lucht in het zuiden waardoor we in Limburg temperaturen rond 5 a 6°C mogen verwachten. Er waait een zwakke oostenwind.

Woensdag beginnen we de dag met temperaturen rond +5°C. Het blijft wisselvallig met van tijd tot tijd regenbuien, al kan het tussendoor al wel eens wat langer droog blijven dan maandag of dinsdag het geval is. De temperaturen doen het weer beter met maxima in de buurt van 10°C. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richting.

Donderdag wordt het weer even iets frisser met minima rond +3°C en maxima tot +7°C. Van tijd tot tijd valt er wat lichte regen of een bui. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Ook vrijdag blijft het wisselvallig met dan weer zeer zachte temperaturen tot 11°C. Er komt bovendien een vrij krachtige zuidwester te staan.

Tijdens het weekend wordt het wat koeler maar het blijft gewoon wisselvallig.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN