Anderlecht slaat KV knockout in twee minuten

Anderlecht slaat KV knockout in twee minuten

Anderlecht slaat KV knockout in twee minuten

Print
Anderlecht heeft geen steek laten vallen tegen KV Mechelen. Malinwa speelde nochtans een sterke eerste helft, maar in de tweede helft sloegen Gillet en Lukaku de bezoekers knockout. Met twee goals in twee minuten tijd hield paars-wit de drie punten thuis en blijft het 7 punten voorsprong behouden op Club.

KV Mechelen begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de eerste helft ook een resem kansen. Proto moest zich tonen op een schot van Mununga en onderscheidde zich op pogingen van Destorme. Anderlecht kon pas naar het einde van de eerste helft tegenprikken: Biebauw stond pal op een loeier van Chatelle.

Invaller Lukaku

Vlak voor rust kreeg Nong dé kans op de 0-1, maar de Kameroener besloot net naast. Anderlecht had de les begrepen en kwam sterk uit de kleedkamers. De Sutter stuitte tot tweemaal toe op Biebauw. Het was wachten op de inbreng van Lukaku, die pas twintig minuten voor tijd inviel.

En dan ging het plots heel snel. Op voorzet van Boussoufa scoorde Gillet, nadat de defensie van KV vooral oog had voor Lukaku. Twee minuten later scoorde de topschutter zelf: 2-0 en boeken toe voor KV. Het blijft negende, terwijl Anderlecht zijn leidersplaats handhaaft.

Scheidsrechter: Gumienny.
ANDERLECHT: Proto, Gillet, Mazuch, Juhasz, Deschacht, Kouyaté, Chatelle (59' Legear), Biglia, Boussoufa (86' Kanu), Suarez, De Sutter (70' Lukaku).
KV MECHELEN: Biebauw, Chen, Biset, Ivens, Ghomsi, Mununga, Buyens, Destorme (88' Geudens), Persoons (78' Gorius), Soetaers (84' Iddi), Nong.
Doelpunten: 73' Gillet 1-0, 75' Lukaku 2-0.
Gele kaarten: Ivens, Juhasz, Chen, Destorme, Biset.

Meer voetbalnieuws