GameZone trekt 1.400 mensen naar deSingel

Tussen vrijdag en zondag kwamen in totaal zo’n 1.400 mensen naar de derde editie van multimediafestival GameZone. “Het publiek was tussen de 7 en de 77 jaar”, schat Marc Verstappen van Villanella, dat het festival organiseerde.

“Games trekken een heel divers publiek aan. Van fans van de spelletjes zelf tot de wat alternatievere kunstenaars of bejaarden die aan braintraining willen doen.” Alle soorten computerspellen waren dan ook aanwezig in deSingel.

Arcade

“De oorsprong van de videospelletjes zijn de Arcade-kasten, die je vroeger in cafés en op kermissen zag. In één van de gangen hebben we die toestellen staan, waarop je kunt waterskiën of roeien bijvoorbeeld. En dan heb je nog de klassieke spellen op de Xbox of de Gameboy. Ook kunstenaars die zich door computerspelletjes hebben laten inspireren hebben hier installaties gemaakt”, aldus Verstappen.

Behalve het uittesten van spelletjes, waren er ook demonstraties, films en lezingen. “We willen laten zien dat er een hele cultuur om die games heen hangt. Daarom hebben we ook twee clubavonden georganiseerd. Overdag kwamen er dan vooral kinderen en ouders."

Virtual Suicide Machine

Ook de Virtual Suicide Machine was op GameZone. Bekijk hieronder een reportage van onze vliegende reporter over de applicatie:

MF

Nu in het nieuws