Man beroofd na hulp bij 'autopech'

Man beroofd na hulp bij 'autopech'

Man beroofd na hulp bij 'autopech'

Print
Zaterdagavond is een 37-jarige Belg beroofd in het Nederlandse Weert. Hij wou enkele mannen helpen die autopech hadden, maar ze hadden het gewoon gemunt op zijn bezittingen.

Tussen 23.00 uur en 23.40 uur werd er op de Kempenweg in het Nederlandse Weert gezwaaid naar een 37-jarige bestuurder uit België. Het leek er op dat de man autopech had en om hulp vroeg. De bestuurder stapte uit om te helpen en er stapten nog twee mannen uit de stilstaande auto.

De twee openden de motorkap, vroegen om startkabels en liepen met de Belgische bestuurder mee naar zijn auto. De man leende zijn gsm uit aan de mannen zodat zij een vriend konden bellen voor hulp.

Laptop en gsm

Toen de Belgische man achter uit zijn auto de startkabels wilde pakken stapte een van de mannen snel voor in zijn auto en griste drie tassen, waarvan in één een laptop zat, uit de auto. Hij rende ermee naar de andere auto terug en gooide de motorkap dicht. Ook de gsm werd meegenomen.

De Belg werd bedreigd alvorens ook de tweede man terug rende naar de auto. De verdachten reden weg in de richting van Budel of België.

MM

.

Nu in het nieuws