Club Brugge verslaat Standard in matige topper

Club Brugge heeft de topper tegen Standard gewonnen met 2-1. De Rouches namen de eerste helft voor hun rekening en kwamen ook op voorsprong via Mbokani. De inbreng van Sonck zorgde in het begin van de tweede helft echter voor de kentering.

pirombouts

Club begon goed aan de wedstrijd, maar Standard kende geen problemen om de thuisploeg op te vangen. Het eerste echte gevaar kwam op naam van Daerden, die ex-ploegmaat Stijnen de bal zag keren. Na 25 minuten was echter wel het raak: Dieumerci Mbokani kon profiteren van een misser van Hoefkens en besloot knap via de paal.

Standard ging door op zijn elan. Een kopbal van Daerden werd van de lijn gehaald. Naar het einde van de eerste helft ontaardde de wedstrijd even. Vadis Odjidja had rood verdiend na een gemene tackle op De Camargo.

Sonck

De tweede helft was voor Club Brugge. Invaller Sonck kwam na een drietal minuten alleen voor Bolat, die de spits (licht) neerhaalde. Sonck zette de elfmeter zelf om (1-1) en was even later goed voor een tikje naar Kouemaha, die de 2-1 maakte.

De Rouches wisten even niet van welk hout pijlen maken, maar Club zette niet echt door. Naar het einde van de match gingen de bezoekers nog op zoek naar de gelijkmaker, maar vooral Jovanovic was een schim van zichzelf.

Deelname aan de playoffs wordt voor Standard bijzonder onzeker. Het staat nu zevende met 38 punten, en heeft als enige ploeg al 26 wedstrijden gespeeld. Club verstevigt zijn tweede plek nadat Gent gister verloor tegen STVV.

Scheidsrechter: Breda. Toeschouwers: 27.559. CLUB BRUGGE: Stijnen, Donk, Hoefkens, Alcaraz, Klukowski, Geraerts, Odjidja, Perisic, Blondel, Akpala (46' Sonck), Kouemaha. STANDARD: Bolat, Marcos (82' Mangala), Ramos, Sarr, Daerden, Witsel, Gershon (66' Carcela), Defour, Jovanovic, De Camargo, Mbokani. Doelpunten: 25' Mbokani 0-1, 49' Sonck (strafschop) 1-1, 52' Kouemaha 2-1. Gele kaarten: Hoefkens, Mbokani, Kouemaha, Odjidja, Witsel, Ramos, Sarr.

Meer voetbalnieuws