1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Wellens wint Sluitingsprijs, Nys pakt GvA-trofee

Sven Nys heeft voor de zevende keer de eindege in de GvA-Trofee op zijn naam geschreven. Na een cross waarin de protagonisten constant naar elkaar loerden, behaalde Bart Wellens op indrukwekkende wijze de zege in de Sluitingsprijs van Oostmalle.

pirombouts

Bij de start liep het grondig mis voor Niels Albert. Hij dook niet eens bij de eerste twintig het veld in. Vooraan ging Stybar ervandoor, maar Nys, Pauwels en Wellens konden het gat dichten. De vier gingen door tot aan de tussensprint na twee ronden. Stybar won daar het eindklassement van de tussensprinten.

Wellens

Wellens zette meteen door terwijl de rest temporiseerde. De man die zijn seizoen in het water zag vallen door een cytomegalovirus kreeg meteen 20 seconden. Stybar ging niet achter zijn ploegmaat rijden en Nys hoefde geen trap teveel te doen om zijn klassement te verdedigen.

Albert kwam terug bij Nys en Stybar, maar kreeg een zadelbreuk te verduren. Bart Wellens kon intussen zijn snelle ritme handhaven en liep tot meer dan een minuut uit. Met nog een ronde te gaan versnelde Vantornhout, maar eigenlijk dacht de West-Vlaming dat hij op dat moment sprintte voor de zege.

1, 2 en 3

Vantornhout zette echter door, waarop Stybar hem bijbeende. Met nog een halve ronde te gaan viel Klaas Vantornhout echter - hij finishte niet. Met Stybar en Pauwels als tweede en derde kleurde het podium helemaal Telenet-Fidea.

"De koers duurde lang heel, heel lang. Maar als je het seizoen zo kan beëindigen, is dat geweldig. Hopelijk kan ik volgend jaar zo beginnen", aldus Bart Wellens. In zijn laatste échte cross finishte drievoudig wereldkampioen Erwin Vervecken als elfde.

MEER OVER Bart Wellens

Meer sportnieuws