Gordon Brown: "Ik heb nooit geweld gebruikt"

Gordon Brown: Ik heb nooit geweld gebruikt

Gordon Brown: "Ik heb nooit geweld gebruikt"

Print
De Britse premier Gordon Brown ligt onder vuur. Een journalist van The Observer beweert in zijn boek namelijk dat de man geregeld woedeaanvallen krijgt, medewerkers uitscheldt en zelfs geweld gebruikt. De premier ontkent de beschuldigingen.

Andrew Ransley, een politieke journalist van The Observer, beschrijft in 'The end of the party' de laatste jaren van het bewind van Labour. Daarin beweert hij Gordon Brown een driftkikker is.

Downing Street 10 kan niet lachen om het boek en een woordvoerder van premier Brown noemde de beschuldigingen "ongegrond en kwaadwillig". Ook de premier zelf ontkent dat hij geweld gebruikt, alhoewel hij soms boos wordt. "Laat me duidelijk zijn om misverstanden te vermijden: ik heb nog nooit in mijn leven iemand geslagen."

Ook collega Peter Mandelson neemt het op voor de premier. Hij zegt dat Brown veeleisend kan zijn voor zichzelf en voor zijn medewerkers, maar dat hij geen mensen "afsnauwt". "In het heetst van de strijd zeg je dingen en word je soms kwaad, vooral op jezelf dan. Ik ben koppig en heel vastberaden", zegt de premier zelf.

.

Nu in het nieuws