Het weer voor zondag 21 februari

Zondagmiddag loopt de temperatuur op tot zo'n +4 a +5°C, wat net te fris is voor de tijd van het jaar. Volgens de meest recente computerprognoses blijft het in Limburg op de meeste plaatsen wel droog. Enkel over het uiterste noorden van de provincie zou er later op de dag misschien wat regen kunnen vallen.

De meeste carnavalsoptochten zullen het dus wel helemaal droog houden. De zon zal er echter nauwelijks aan te pas komen. Er waait vanmiddag een matige wind uit het zuid tot zuidwesten.

Maandagochtend ligt de temperatuur in thermometerhut net boven het vriespunt, maar aan de grond kan het op vele plaatsen wel licht vriezen waardoor er gevaar bestaat voor lokale rijm- en ijsplekken. In de loop van de dag wordt het flink zachter met maxima tot +9 of zelfs +10°C. We moeten wel rekening houden met perioden met regen en buien. Bovendien waait er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Na een zachte nacht met minima rond +6°C krijgen we dinsdag opnieuw een zeer wisselvallige dag te verwerken. Periodiek valt er regen of passeren er enkele buien. Tussendooor is het dus ook droog maar nooit voor lange tijd. We blijven in de zachte lucht vertoeven met maxima rond 9°C. Er waait een zwakke westenwind.

Woensdag beginnen we de dag met temperaturen rond +5°C. Het blijft wisselvallig met van tijd tot tijd regenbuien, al kan het tussendoor al wel eens wat langer droog blijven dan maandag of dinsdag het geval is. De temperaturen blijven het goed doen met maxima in de buurt van de 10°C. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richting.

Donderdag wordt het even iets frisser met minima rond +3°C en maxima tot +7°C. Het ziet er echter ook naar uit dat dit de droogste dag van de werkweek wordt. Voormiddag kan het eerst nog regenen maar volgens de huidige computerprognoses zou het namiddag droog moeten blijven in Limburg. Er waait een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

Vrijdag wordt dan weer een zeer natte dag bij wel zeer zachte temperaturen tot 12°C. Er komt bovendien een vrij krachtige zuidwester te staan.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN