Vakantie

Het weer voor zondag 21 februari

Print

Zondagmiddag loopt de temperatuur op tot zo'n +4 a +5°C, wat net te fris is voor de tijd van het jaar. Volgens de meest recente computerprognoses blijft het in Limburg op de meeste plaatsen wel droog. Enkel over het uiterste noorden van de provincie zou er later op de dag misschien wat regen kunnen vallen.

De meeste carnavalsoptochten zullen het dus wel helemaal droog houden. De zon zal er echter nauwelijks aan te pas komen. Er waait vanmiddag een matige wind uit het zuid tot zuidwesten.

Maandag wordt het even flink zachter met maxima tot +9, of misschien wel +10°C. In de loop van de dag passeert er een regenzone van west naar oost. Het traject van de depressiekern die hier bijhoort bepaalt of er achter de regenzone koudere lucht over Limburg stroomt en het in de nacht naar dinsdag kan gaan vriezen, of dat we gewoon in de zachte lucht blijven. Momenteel zijn de verschillende weercomputers het er nog niet helemaal over eens maar de kans dat we in de zachte lucht blijven vertoeven is wel het grootst.

In dat laatste geval liggen de minima dinsdagochtend tussen +4 en +6°C en loopt de temperatuur namiddag weer op naar zo'n +8°C. Het kan tijdelijk wat droger zijn maar in de loop van de dag trekt een volgende regenzone van zuid naar noord over onze provincie.

Woensdag beginnen we de dag met temperaturen rond +2°C. Voormiddag blijft het op de meeste plaatsen droog maar namiddag kunnen er verspreid een aantal stevige regenbuien vallen. Het blijft waarschijnlijk nog even zacht met maxima rond 8°C bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden.

Donderdagochtend ligt de temperatuur dicht in de buurt van het vriespunt. Het blijft overwegend droog en de maxima komen uit rond 6 of 7°C.

Vrijdag valt er veel regen of smeltende sneeuw bij maxima rond 4°C, al zit beduidend zachtere lucht wel vlak in onze buurt. Er hoeft niet veel te gebeuren of we komen in de gietende regen uit rond 10°C.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN