Remprobleem op training voor Belgische bobsleevrouwen

De Belgische bobsleevrouwen Elfje Willemsen en Eva Willemarck hebben tijdens hun eerste officiële training op de Olympische Winterspelen voor opschudding gezorgd. Het duo kreeg met remproblemen af te rekenen en schoot bij aankomst door tot op het beton. Onze landgenoten bleven ongedeerd, maar hun bobslee raakte wel beschadigd.

"Dat was even schrikken zeg. Mijn rem blokkeerde volledig. Ik wist eerlijk gezegd niet waar we gingen terechtkomen. Zolang je op ijs zit, weet je wel dat je op een gegeven moment terugbolt maar toen we plots over het beton schoven, panikeerde ik wel even. Ik kon niet snel genoeg uit de bob zijn", aldus remster Eva Willemarck.

Stuurvrouw Elfje Willemsen is eerder bezorgd over de bobslee. "Dit is echt spijtig voor onze runners. Er zitten echt diepe krassen in: daar gaan we uren moeten aan schuren." Er kon toch wel een grapje af: "Dat worden veel overuren hoor en die worden hier niet betaald."

Crash

Voor de rest verliep de training naar wens, met een 15e plaats in de eerste run en een gedeelde 13e plaats in de tweede. "We klokken hier inderdaad mooie tijden. Maar het zijn natuurlijk trainingsruns. We mogen ons daar niet op blindstaren. Maar het loopt wel lekker. Enkel bocht 13 baart me nog wat zorgen. Die ligt me niet echt. Het is al een stuk beter dan toen we hier vorig jaar kwamen trainen, maar ik moet daar toch nog aan werken, anders gaan we hier morgen of overmorgen crashen, vrees ik. Maar als we moeten crashen, dan liever op training. Tijdens de wedstrijd zou dat een ramp zijn", besluit Willemsen.

Zondag en maandag mag het Belgische duo nog trainen, maar dinsdag en woensdag is het tijd voor het echte werk.

Meer sportnieuws