Opgelichte Belgen krijgen geld niet terug

Opgelichte Belgen krijgen geld niet terug

Opgelichte Belgen krijgen geld niet terug

Print
Slechts één van de 150 opgelichte Belgen van 'villaspanjehuren.nl' is zeker dat hij zijn geld terugkrijgt. Voor de anderen blijft het voorlopig afwachten: een brief van de Nederlandse rechtbank laat alvast weinig goeds vermoeden.

Vooral de vakantiegangers die tot in Spanje gereden zijn om daar te beseffen dat ze een spookvilla gehuurd hadden, maken kans op een schadevergoeding. De rechtbank heeft namelijk enkel die gevallen mee betrokken in het strafproces, waardoor zij als eersten een schadevergoeding kunnen krijgen.

Schadevergoeding

Slechts één Belg is zeker dat hij zijn 4.268 euro terugkrijgt. De eis van een andere Belg werd afgewezen omdat ze te laat ingediend was. De overige slachtoffers kregen deze week een brief van het Nederlands openbaar ministerie. Hun gevallen zijn uit het proces gehouden, dus als ze hun geld willen terugzien, moeten ze dat via een burgerlijke procedure doen.

Zelfs dan is er nog niet veel kans op een schadevergoeding. "U moet rekening houden met de mogelijkheid dat de dader niet over voldoende vermogen beschikt om alle gedupeerden schadeloos te stellen. Het kan voorkomen dat u niet geheel of zelfs geheel niet schadeloos wordt gesteld", staat in de brief te lezen.

Spookvilla

In totaal zijn er 381 Nederlanders en 150 Belgen die het slachtoffer werden van Marcel B., die een handel in spookvilla's had opgezet. Omdat de verdachte een half miljoen euro verdiend heeft, vermoedt het gerecht dat er nog meer slachtoffers zijn.

Lees ook: Vijf jaar cel voor oplichter Spaanse vakantiehuisjes

.

Nu in het nieuws