Unizo: "Geef Antwerpen zijn kraampjes terug"

Het stadsbestuur en Unizo liggen met elkaar in de clinch over het gebrek aan kraampjes in de binnenstad.

Aanleiding is nog maar eens het notenkraam Buenos Nootjes op de Groenplaats, dat weg moet van het stadsbestuur. Unizo, dat het daarmee niet eens is, kreeg deze week een brief van schepen van Middenstand Robert Voorhamme (sp.a).

“De boodschap van die brief was simpel. Ons wordt gevraagd om niet langer over deze zaak te praten en geen berichten op Facebook meer te plaatsen over het notenkraam en ook niet meer naar de media te stappen. Ook zouden we de uitbaatster valse hoop geven door te blijven protesteren tegen de beslissing van het stadsbestuur”, zegt de ondervoorzitter van Unizo-Antwerpen, Nico Volckeryck.

Een maat voor niets zo blijkt, want Unizo blijft aan de bel trekken. “We komen op voor de belangen van de Antwerpse middenstanders. Je vraagt aan de vakbond toch ook niet dat ze hun mond houden?”

Decouleur locale

Ondertussen vraagt Unizo nu ook om het verbod op de ambulante handel op te heffen. “Er zijn op enkele uitzonderingen na nergens in de stad nog kraampjes te vinden. En dat terwijl die bijdragen tot de gezelligheid en decouleur locale van een stad. Wat ons betreft, moet dat verbod opgeheven worden. De frietkramen van vroeger, bloemenstalletjes en waarom niet een kraampje met caracoles”, zegt Unizo-voorzitter Ivo Nicolay, die verwijst naar Nederlandse steden waar op pleinen viskraampjes staan. En bloemenkraampjes en krantenstalletjes...

“Het gekste is dat er lovend wordt gesproken over een Belg die in New York prijzen wint met zijn wafelkraam, terwijl dat soort zaken hier niet mogen!”

Patrick Van De Perre

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio