Tia Hellebaut (32) gaat weer hoogspringen

Tia Hellebaut gaat weer hoogspringen. Dinsdagmorgen kondigde ze tijdens een persconferentie haar comeback aan. Hellebaut wordt uitgerekend vandaag 32 jaar.

ikerremans

De olympische kampioene van 2008 liet meteen weten dat ze geen ambitie heeft voor de meerkamp. Ze is opnieuw aan het trainen geslagen en heeft haar ritme snel weer gevonden.

Olympische Spelen 2012

"We staan al verder dan verwacht. Het komt er nu vooral op aan om blessurevrij te blijven. Binnen twee of drie maanden gaan we bekijken of ik in de zomermaanden kan deelnemen aan een wedstrijd. Over het EK spreken is voorbarig", aldus Hellebaut tijdens de persconferentie.

De atlete is wel van plan om deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen, maar eerst moet ze afwachten hoe ze dit seizoen doorkomt. Dat ze op dat moment al 34 zal zijn, kan volgens Hellebaut geen probleem zijn. "Ik ben pas op latere leeftijd beginnen pieken."

Onze vliegende reporter was op post en stelde Tia vragen over Barbiepoppen en pizza's, kortom: alles wat u nog wou weten over onze olympische kampioene.

Stemmetje

Hellebaut miste de atletiek en was ook geïnspireerd door de comeback van Kim Clijsters en Justine Henin. "Ik vraag me af of zoiets ook in het hoogspringen mogelijk is", zei ze dinsdagmorgen.

"Ik heb heel graag als account manager voor Golazo gewerkt. Maar er was een stemmetje in mijn hoofd dat zei: 'Zou het geen uitdaging zijn om weer richting twee meter te gaan?' En als je zo'n stemmetje hoort, moet je daaraan toegeven."

Stage

Op 26 september heeft ze met haar partner Wim Vandeven gepraat over een eventuele comeback en een dag later stond ze al op de piste. Van half december tot eind januari trok ze met Wim en hun dochtertje mee op stage in Zuid-Afrika.

Vandeven is alvast enthousiast. "Tia is nog even fanatiek als vroeger, maar we moeten nog een hele weg afleggen." Bovendien is er nu ook dochter Lotte. "Lotte mag zeker niets te kort komen", zei Hellebaut. "Ik heb met Kim Clijsters gepraat en ik wil het op dezelfde manier aanpakken."

Een tweede kindje zit er voorlopig dus niet in. "Met Lotte heb ik een enorm actief kind. Eentje volstaat", aldus Hellebaut.

Gouden medaille

Tia Hellebaut behaalde in 2008 de gouden medaille in het hoogspringen op de Olympische Spelen. Op het WK indoor van 2008 won Hellebaut goud op de vijfkamp. Ze veroverde ook twee Europese titels: outdoor in 2006 en indoor in 2007.

Zwanger

Op 5 december 2008 kondigde Tia Hellebaut aan dat ze zou stoppen met atletiek. Op dat moment was ze drie maanden zwanger van dochterje Lotte.

In juni 2009 werd Lotte geboren. Hellebaut was in januari 2009 al beginnen werken als account manager bij Golazo, het sportmarketingbureau van haar manager Bob Verbeeck.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio