Zanger van The Picknicks overleden

Print
Kruibeke - De Kruibeekse zanger René Van Laere is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij was de frontman van de legendarische groep The Picknicks, die met de single 'I'm Alone' een wereldhit scoorde.

René Van Laere stond in oktober vorig jaar voor het laatst op de planken. Hij was toen al erg verzwakt. "Ondanks zijn ziekte wou hij blijven zingen. De nachtegaal zwijgt nu voor altijd. We zijn René enorm dankbaar voor wie hij was. Hij gaf altijd het beste van zichzelf. We zullen hem missen", klinkt het bij enkele nabestaanden.

De Kruibeekse zanger maakte deel uit van The Picknicks, een rock & rollband met een ruim repertoire.

Hit 'I'm Alone'

De groep kende midden jaren zestig haar grote doorbraak met het nummer I'm Alone. De single werd uitgebracht in twintig landen en ging maar liefst 1.900.000 keer over de toonbank, wat een gouden plaat opleverde. Het nummer werd het visitekaartje van The Picknicks en wordt beschouwd als een van de beste Belgische golden oldies.

De band boekte nog enkele bescheiden successen maar de popmuziek veranderde snel, waardoor The Picknicks in de vergetelheid belandden. De wereldhit I'm Alone maakten René Van Laere en zijn bandleden alvast artistiek onsterfelijk.

STTI

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio