Gysel eindigt pas negende op 1.500 meter shorttrack

Pieter Gysel is op de negende plaats gestrand op de 1.500 meter shorttrack. De Zuid-Koreaan Lee Jung-Su pakte goud. De tweede plaats was voor de Amerikaan Apolo Anton Ohno, de bronzen plak ging naar zijn landgenoot J.R. Celski.

Gysel werd derde in de B-finale, maar eindigde in de totaalstand als negende. "Dat is shorttrack hé: niet te voorspellen. Maar eerlijk is eerlijk: ik had niet mijn allerbeste benen vandaag. Dat is goed gebleken in de halve finale. Het zit in shorttrack soms in een klein hoekje: je moet risico's nemen en het hangt niet alleen van jezelf af, maar ook van anderen. Ik ben negende in de Wereldbeker: ik denk dat de plaats die ik hier haal ongeveer de plaats is waar ik thuishoor. Op een goeie dag doe ik het beter, maar vandaag zat er niet veel meer in denk ik", aldus de Belg.

"Ik vind dat ik het helemaal niet slecht heb gedaan. Ik ben geen 19 meer en weet hoe moeilijk het is om te presteren op toernooien als deze. Het heeft gewoon niet mogen zijn. Ik ga daar niet zielig over doen."

Gysel komt nog in actie op de 1.000 en 500 meter. Op die afstanden had hij een plaats in de top-8 vooropgesteld en hij is niet van plan om die verwachtingen bij te stellen. "Met het oog op die andere wedstrijden zal ik nu gaan bekijken wat er nog beter kon: technisch zal ik hier en daar wat moeten sleutelen en de ijscondities zijn moeilijk. Maar de vorm is algemeen goed. Ik zie geen enkele reden waarom ik op de 1.000 meter niet voluit voor mijn kansen zou kunnen gaan", besluit hij.

Meer sportnieuws