Kevin Van der Perren vlaggendrager in Vancouver

Print
Kevin Van der Perren vlaggendrager in Vancouver

Kevin Van der Perren vlaggendrager in Vancouver

Kunstschaatser Kevin Van der Perren zal met de Belgische vlag mogen paraderen tijdens de openingsceremonie van de Winterspelen in het Canadese Vancouver. Dat heeft het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) beslist.

Het is al de tweede keer dat Van der Perren wordt aangesteld als vlaggendrager. Ook in 2006 kreeg hij die eer voor de Spelen in Turijn. In Salt Lake City in 2002 was het shorttracker Simon Van Vossel die met de Belgische driekleur het olympisch stadion binnenwandelde.

Voor de 27-jarige Van der Perren is het al de derde deelname aan de Winterspelen. In Salt Lake City werd hij 12e, in Turijn 9e.

Het speerpunt van de Belgische delegatie zal zijn korte kür op 16 februari afwerken. Zijn vrije kür is voorzien voor 18 februari.

Er nemen acht Belgen deel in Vancouver. Het gaat om bobsleevrouwen Elfje Willemsen en Eva Willemarck, kunstschaatsers Kevin Van der Perren en Isabelle Pieman, slalomskiërs Karen Persyn, Jeroen Van den Bogaert en Bart Mollin, en shorttracker Pieter Gysel.

MEEST RECENT