Duitse fotografe maakt vreselijke (fake) anorexia-foto's

Duitse fotografe maakt vreselijke (fake) anorexia-foto's

Mode

Duitse fotografe maakt vreselijke (fake) anorexia-foto's

Print
Onder de titel ""Zweiunddreißig Kilo" (32 kilo) heeft de Duitse fotografe Ivonne Thein een reeks stuitende beelden gemaakt van uitgemergeld uitziende meisjes. De dames in kwestie waren normale modellen maar Thein heeft ze gefotoshopt tot bijna lachwekkende meisjes met armen en benen als twijgjes en werkelijk een wespentaille.

Volgens rp-online.de, waar u de reeks kunt bekijken, wil de fotografe hiermee het obsessieve en ziekelijke streven naar extreme slankheid illustreren. De reeks werd al tentoongesteld in het Goethe-Institut in Washington.

Op Ivonne Thein geeft de kunstenares zelf meer uitleg. De 29-jarige Duitse werd geïnspireerd door het lezen in een magazine over het bestaan van "pro-ana" sites, die anorexia als een normale zelfgekozen levensstijl propageren.

Maar omdat geen van de mensen achter dergelijke sites op de foto wilde, heeft Thein zich maar met Photoshop en normale modellen beholpen. Wel kreeg de fotografe positieve reacties vanuit pro-ana-hoek. "Ik wil er net zo uitzien," reageerde iemand.

NIET TE MISSEN