Sven Nys wint Krawatencross

Sven Nys heeft in Lille de achtste en voorlaatste manche om de GvA-trofee gewonnen. In de tussenstand vergroot de Belgische kampioen zijn voorsprong; de eindzege is zo goed als binnen.

Sven Nys reed als eerste van het pak het mulle zand in. De Tsjech Zdenek Stybar en de Italiaan Enrico Franzoi konden aanklampen. Franzoi leek niet sterk genoeg en moest al snel lossen.

De twee tenoren waren definitief weg, zo leek. Toch slaagde Kevin Pauwels er in om het gat weer te dichten. Na een indrukwekkende versnelling van Nys op zeven rondes van het einde moest de Fidea-renner toch opnieuw lossen.

Sprint

De Belgische kampioen kreeg de kersverse drager van de regenboogtrui er niet meer af. Het kwam tot een koninklijke sprint en Nys was daarin verrassend de beste.

Niels Albert kwam niet in het stuk voor. Hij was de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen en werd uiteindelijk vierde. Hij kan zondag wraak nemen in de Superprestige-rit in Zonhoven.

Uitslag:

1.S.Nys 2.Z.Stybar (Tsj) 3.K.Pauwels 4.N.Albert 5.K.Vantornout 6.B.Aernouts 7.B.Wellens 8.D.Vanthourenhout 9.R.Peeters 10.G.de Knegt (Ned)

Meer sportnieuws