Agent zwaargewond na overval in Brussel, 30 mensen opgepakt

Agent zwaargewond na overval in Brussel, 30 mensen opgepakt

Agent zwaargewond na overval in Brussel, 30 mensen opgepakt

Print
Bij een hold-up op een wisselkantoor in de Brusselse Adolphe Maxlaan is zaterdagmorgen een agent neergeschoten. De man raakte zwaargewond, maar is niet in levensgevaar.

Na de overval sloegen de drie daders op de vlucht. Een politiepatrouille probeerde de overvallers tegen te houden, maar werd daarbij beschoten. Een agent kreeg drie kogels in het been en zou zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht zijn.

Tijdens hun vlucht botsten de gangsters tegen een ander voertuig. Zij gingen te voet verder en zouden zich verschanst hebben in een appartementsgebouw in Laken.

30 mensen opgepakt

De politie viel het gebouw binnen en alle dertig bewoners werden meegenomen naar het politiecommissariaat. De agenten verrichtte nadien nog een huiszoeking. Het kan mogelijk zijn dat één of meerdere daders zich onder de bewoners gemengd hebben

"We wisten sowieso dat een groot deel van hen niets met de zaak te maken had, maar we hebben hen meegenomen uit voorzorg", aldus commissaris Christian De Coninck van de Brusselse politie. "24 personen zijn intussen vrijgelaten. De andere 6 voldoen aan de beschrijving van de daders en worden nu verhoord."

De politiebonden reageren verbitterd nu er opnieuw een agent werd neergeschoten. Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) pleit voor een nultolerantie betreffende geweld tegen agenten.

Nu in het nieuws