Het weer voor zaterdag 30 januari

Het weer voor zaterdag 30 januari

Vakantie

Het weer voor zaterdag 30 januari

Print

Vannacht zal er een reeks zware sneeuwbuien vanaf de Noordzee het binnenland intrekken. De kans is vrij groot dat een relatief smalle band met zware buien ergens van noordwest naar oost over Limburg zal trekken en lokaal 10cm sneeuw zal achterlaten, misschien zelfs meer.

De exacte trekrichting is echter niet helemaal zeker en de verschillen in sneeuwhoeveelheden kunnen van plaats tot plaats sterk verschillen. Hou er dus rekening mee dat er chaos kan ontstaan op de wegen. Door de negatieve temperaturen kan het sowieso glad worden, sneeuw of geen sneeuw.

Zaterdagochtend vriest het overal enkele graden. Overdag is er kans op enkele sneeuwbuien maar volgens de jongste prognoses blijft het aantal buien beperkt en concentreren ze zich voornamelijk op de provincies ten westen van ons. Het wordt gemiddeld +1°C, misschien wel +2 bij voldoende opklaringen. De wind waait meestal matig uit westelijke richting. In de nacht naar zondag kunnen er opnieuw een aantal zware sneeuwbuien passeren.

Ook zondag zal het in de ochtend overal enkele graden vriezen. Het blijft dan meestal droog maar enkele lokale sneeuwbuien behoren toch nog tot de mogelijkheden. Namiddag liggen de maxima opnieuw tussen +1 en +2°C. Als er een sneeuwbui valt zakt de temperatuur echter snel richting vriespunt.

Ook maandag moeten we rekening houden met enkele graden nachtvorst en dus nog steeds het gevaar op gladde wegen. Er kunnen bovendien ook nog af en toe enkele sneeuwbuien vallen. 's Middags wordt het een graad of 2 boven het vriespunt maar na zonsondergang zal het weer snel gaan vriezen.

Dinsdag volgt er sneeuw, overgaand in regen.

Later in de week blijft het droog maar dan wordt het wel nog wat kouder.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN