Politie klist koppel voor telen 800 cannabisplanten

Print
Nijlen - Na doorgedreven onderzoek is de politie er vorige week in geslaagd in Nijlen een omvangrijke cannabisplantage op te doeken.

Afgelopen woensdag wist de politie de twee huurders van een magazijn in het centrum van Nijlen op te pakken. De verdachten zijn een 44- jarige man en een 41-jarige vrouw, beide uit Kontich. In de loods die het duo huurde, trof de politie vorige week een cannabisplantage met meer dan achthonderd planten aan. De plantage werd intussen al ontmanteld en de plantjes vernietigd.

Geconfronteerd met de vondst gaf het koppel uit Kontich zijn betrokkenheid bij de cannabisplantagetoe. Beide verdachten gaven aan de speurders ook toe al meermaals cannabis van de plantage te hebben geoogst.

Dealen

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft de man intussen aangehouden, de vrouw mocht na ondervraging onder strikte voorwaarden beschikken.Vermoedelijk was het duo alleen verantwoordelijk voor het telen van de planten en waren ze niet betrokken bij het dealen van de oogst.

Voorlopig is het nog een vraagteken wie de drugs dan wel aan de man heeft gebracht. Aan de hand van verder onderzoek hoopt de politie ook die schakels in de grootschalige drugshandel alsnog te kunnen ontmaskeren.

JVDPO

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio