Gesjoemel collega leidt tot ontslag bankbediende

Print
Nijlen - Bevel - De nv Netevallei heeft donderdag haar bankbedienden ontslagen. Het ontslag is een onrechtstreeks gevolg van een sjoemelende collega.

Eerst kwam de bankbediende die voor Netevallei in Bevel (Nijlen) werkte in opspraak doordat hij geld van enkele klanten had achtergehouden. Enkele dagen later werd vanuit Record Bank ook de samenwerking beëindigd met zaakvoerder Johan Bogaerts van het overkoepelende kantoor Netevallei. Zijn zes kantoren in onze regio werden vanaf dan bemand door personeelsleden van het hoofdkantoor van Record Bank.

Bogaerts gaf eerder in onze krant aan dat hij alles zou doen om zijn bankpersoneel te sparen. Hij zette ze tijdelijk aan het werk in zijn verzekeringskantoor, maar uiteindelijk moest hij ze toch ontslaan. De advocaat van Netevallei geeft aan dat er een aantal juridische procedures zijn opgestart tegen Record Bank om het beëindigen van de samenwerking aan te vechten. Hij benadrukt dat de verzekeringstak van de onderneming gewoon blijft voortwerken. Daar zijn ook geen ontslagen gevallen.

Geen ontslagvergoeding

Over het exacte aantal ontslagen wil de raadsman niet communiceren. Volgens onze bronnen zou het om een viertal mensen gaan. De frauderende bediende uit Bevel werd uiteraard al eerder de deur gewezen. De ontslagen werknemers zouden geen ontslagvergoeding ontvangen, want ze werden officieel ontslagen wegens overmacht.

BEPR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio