"Milde vorm van spanning onder Belgen in Tabor"

Print
De Belgische delegatie is gisteren neergestreken in Tabor voor het WK. Goed nieuws: was het dinsdag nog min 17 graden, dan was het gisteren nog amper een graad onder nul. Maar er was wel sneeuw bijgevallen, een goeie tien centimeter. Bondscoach Rudy De Bie ging het parcours al verkennen. Of zijn renners dat ook doen, valt nog af te wachten.

“Het is ontzettend glibberig”, zegt De Bie. “Ik vraag me af of een doorgedreven verkenning wel zin heeft.” Renners van andere landen die dat gisteren wel deden, gingen alvast vaak tegen de grond. En dus is de kans reëel dat de Belgen vandaag... op de rollen trainen in het hotel.

De organisatie doet er intussen alles aan om het parcours sneeuw- en ijsvrij te krijgen. Zelfs de zware hamer werd daarvoor bovengehaald.

Wij hadden telefonisch contact met onze journalist ter plaatse Guy Vermeiren.

Volgens hem garanderen de sneeuw en de koude sowieso een spectaculaire koers. De meest behendige renner en de renner die het minst zal vallen op dit parcours maakt volgens hem de beste winstkansen.

De Belg in vorm is duidelijk Sven Nys, die bulkt van het zelfvertrouwen, maar hij zal toch moeten afrekenen met dé topfavoriet, thuisrijder Zdenek Stybar.


Dit weekend trekken duizenden wielerfans naar Tabor om daar het wereldkampioenschap wielrennen bij te wonen. Gaat u er ook naartoe? En doet u iets speciaal dit jaar? Laat het ons hier weten!
Meer sportnieuws